Geertje rijschool Drachten

Rijopleidingen

Welkom bij Geertje's rijopleiding.

Bij ons lessen

Bij ons kan je les nemen zoals jij wilt. Wij hebben meerdere lespakketten en dit voor een voordelige prijs. Een rijbewijs vergroot je bewegingsvrijheid en onafhankelijkheid. Je kan je makkelijker verplaatsen en vergroot de kans op een baan. Vanaf achttien jaar mag je zelfstandig auto rijden. Ben je zeventien jaar dan moet je nog een jaar met begeleiding rijden.

Met zestien en een half jaar kun je beginnen met autorijles. Als je geslaagd bent voor je theorie examen dan kun je een tussentijdse toets en praktijk examen doen.

Tussentijdse Toets

Bij een tussentijdse toets maak je kennis met het CBR. Een officiƫle examinator gaat dan met je mee. Het is een volledig examen en gaat net zo als een praktijk examen. Het enige verschil is dat je niet kan zakken of slagen. Wel kun je vrijstelling verdienen voor je bijzondere verrichtingen. Deze hoefje dan op het echte examen niet meer te doen. En je krijgt verbeter punten mee, zodat je daar nog aan kan werken voor het praktijk examen.

Praktijk examen

Bij het praktijk examen laat je zien dat je veilig en zelfstandig kan auto rijden. Je wordt beoordeeld op een aantal punten. Voertuigcontrole, veiligheid, doorstroming, sociaal rijgedrag en milieu bewust rijden.

Samen met je instructeur bereid je je voor op het praktijk examen. Het examen bestaat uit de volgende onderdelen.

Ogen test

Het lezen van een kenteken.

Voertuig controle

Hierbij krijgt de kandidaat een paar vragen over de auto.

Zelfstandig rijden

Een kandidaat rijdt een deel van de examenrit zonder aanwijzingen van de examinator.

Het zelfstandig rijden kan op verschillende manieren worden uitgevoerd: Met navigatie. Een cluster opdracht. Volgen van borden. Naar een bekend of zichtbaar punt rijden.

Bijzonder manoeuvres

Dit zijn een parkeeropdracht, omkeeropdracht, stopopdracht of hellingproef. Door middel van de geleerde bijzondere manoeuvres voer je deze opdracht zelfstandig en veilig uit. Je kiest zelf je plaats en de manier van omkeren of parkeren.

Situatie bevraging

Tijdens de rit krijgt de kandidaat een vraag over een verkeersituatie. Dit kan over van alles gaan. De gedachte hier achter is te kijken hoe de kandidaat bepaalde dingen waarneemt. Gevaren ziet en herkent en deze kan oplossen.